Käyttöliittymäaiheisessa blogissamme seuraamme digitaalisen suunnittelun trendejä ja muita graafisen alan oikkuja.

Suositut aiheet

Apple AR Augmented Reality Fun HCP Ideat Innovaatio Inspiraatio Konsepti Käyttöliittymä Käyttöliittymäsuunnittelu Meego Mobile OSX Software Tekniikka Teknologia Tuote UI valokuva Web Windows 8

Aurasma – AR-sisältöä staattisen kuvan sijaan

Augmented Reality tuntuu olevan jo arkipäivää kaikenlaisissa karttasovelluksissa ja -konsepteissa, mutta tämä The New York Timesissa esitelty tekniikka on hieman poikkeava ja varsin mielenkiintoinen. Konseptisovellus tunnistaa kameran kautta kuvatun kohteen, hieman Google Gogglesin tapaan ja korvaa kohteen interaktiivisella sisällöllä. Demon perusteella varsinkin mainostajien uskoisi olevan todella innoissaan tekniikasta, mutta myös painetuille lehdille tämä antaisi mahdollisuuksia tehdä “vanhanaikaisesta” mediasta interaktiivisempaa korvaamalla staattisia kuvia videomateriaalilla. Samaa tekniikkaa käytetään jo Nintendon 3DS AR-peleissä, mutta tässä uutta on median tunnistaminen suoraan kuva-aiheesta.

Osalla demon käyttökohteista ei varsinaisesti ole viihdearvon lisäksi suurta arkielämään vaikuttavaa merkitystä, mutta myös käytännönläheisempiä ideoita tämä herättää. Esimerkiksi bussipysäkeillä olevaa AR-koodia kuvaamalla voisi saada mobiililaitteellaan näkyviin kyseisellä pysäkillä pysähtyvät seuraavat kulkuneuvot karttanäkymässä saapumisaikoineen. Miksi lisätä kalliita ja rikkoutuvia näyttöjä pysäkeille jos ihmisillä on mukanaan tekniikkaa jolla sama informaatio voitaisiin näyttää paremmin?

 

Vastaa

Paljonko on 4 + 8 ?
Please leave these two fields as-is:
Voidaksesi kommentoida, sinun on ratkaistava tämä matemaattinen ongelma. (Estää spammirobottien toiminnan)
Piki Digital small logo Piki Digital 2003 - 2018