Käyttöliittymäaiheisessa blogissamme seuraamme digitaalisen suunnittelun trendejä ja muita graafisen alan oikkuja.

Suositut aiheet

Apple AR Augmented Reality Fun HCP Ideat Innovaatio Inspiraatio Konsepti Käyttöliittymä Käyttöliittymäsuunnittelu Meego Mobile OSX Software Tekniikka Teknologia Tuote UI valokuva Web Windows 8

Graafisesti adaptiivinen käyttöliittymä

Edelliseen artikkeliin liittyen heräsi lisäajatuksia jonkin aikaa muhineesta käyttöliittymäominaisuudesta. Visuaaliset käyttöliittymät ovat graafiselta ulkoasultaan yleensä melko “staattisia” – ts. graafiset elementit eivät juurikaan muutu. Kun tiedetään katsojan sijainti laitteeseen nähden, olisi mahdollista muokata käyttöliittymäelementtejä grafiikoiltaan siten että elementit voisivat saada esimerkiksi kiiltoa tai muuta pinnan tuntua katsantakulmasta riippuen. Aiemmin olen ajatellut elementtien voivan muuttua laitteen gyroskoopilta saadun tiedon mukaan, mutta pään sijainti näyttöön nähden on huomattavasti otollisempi tieto kyseiseen toimintoon kun pään suhde näyttöön tiedetään tarkalleen.

Samoin käyttöliittymä voisi “kulua” tai “vanheta” sen mukaan kuinka kauan ja miten sitä on käytetty. Useimmin käytetyt painikkeet tai sovellukset voisivat kerätä vähän patinaa ja muuttua ulkoasultaan, varsinkin kosketusnäytöllisillä laitteilla, koska laitteen käyttö on fyysistä. Käyttäjät muodostavat tunnesiteen jo pelkkään graafiseen ulkoasuun (usein käyttäjät ovat melko vastahankaisia graafisille muutoksille), mutta voisiko pieni “kuluma” tuoda lisää henkilökohtaista tunnesidettä? Softapäivityksen myötä käyttöliittymä taas loistaisi uuden veroisena!

Vastaa

Paljonko on 9 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
Voidaksesi kommentoida, sinun on ratkaistava tämä matemaattinen ongelma. (Estää spammirobottien toiminnan)
Piki Digital small logo Piki Digital 2003 - 2018