Käyttöliittymäaiheisessa blogissamme seuraamme digitaalisen suunnittelun trendejä ja muita graafisen alan oikkuja.

Suositut aiheet

Apple AR Augmented Reality Fun HCP Ideat Innovaatio Inspiraatio Konsepti Käyttöliittymä Käyttöliittymäsuunnittelu Meego Mobile OSX Software Tekniikka Teknologia Tuote UI valokuva Web Windows 8

Nokian GEM puhelinkonsepti

Hyvän konseptin määrittelee kenties se tunne, mitä kokee sen näkiessään. Osittain viehätystä, kiinnostusta ja ehkä aavistus myötähäpeääkin. Myötähäpeää tarvitaan mausteeksi, sillä kunnollinen konsepti viedään jonkin verran pidemmälle mitä terve järki sanoo. Jos konseptoidessa ajatellaan liian käytännönläheisesti, tartutaan liian helposti vain toteutettavissa oleviin ideoihin ja konseptoinnilta katoaa tarkoitus.

Kuin malliesimerkiksi käy seuraava Nokian puhelinkonsepti:

GEM -konseptipuhelimen pinta on yhtä kosketusnäyttöä ja käyttöliittymä sekä laitteen ulkoasu adaptoituu aina käyttötilanteen mukaan. Median jako-ominaisuudet sekä takapinnan käyttö kosketuspintana Playstation Vitan tyyliin ovat hauskoja yksityiskohtia. Visuaalisesti konsepti jättää tosin vähän parantamisen varaa; suurin osa käyttöliittymänäkymistä on aivan liian tukossa – kun kerrankin olisi näyttötilaa jota hyödyntää.

Lisää aiheesta Nokia Conversations sivustolla

Vastaa

Paljonko on 6 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
Voidaksesi kommentoida, sinun on ratkaistava tämä matemaattinen ongelma. (Estää spammirobottien toiminnan)
Piki Digital small logo Piki Digital 2003 - 2018