Käyttöliittymäaiheisessa blogissamme seuraamme digitaalisen suunnittelun trendejä ja muita graafisen alan oikkuja.

Suositut aiheet

Apple AR Augmented Reality Fun HCP Ideat Innovaatio Inspiraatio Konsepti Käyttöliittymä Käyttöliittymäsuunnittelu Meego Mobile OSX Software Tekniikka Teknologia Tuote UI valokuva Web Windows 8

Windows 8 UI

Windows 8 on tosiaan kehittymässä lupaavaan suuntaan, kuten oheisesta “first look” videosta voi nähdä.

Microsoft jatkaa graafisesti yksinkertaisella Windows Phone 7:n viitoittamalla tiellä ja hyvä niin. Enpä olisi aikanani uskonut Windows Vistan nähtyäni suunnan muuttuvan näin silmää miellyttävään suuntaan.

Kosketusta varten optimoitu käyttöliittymä on selvästi vain shell pyörittämässä HTML5 -sovelluksia Windowsin päällä. Käyttökokemuksen immersio katoaa aika pahasti kun videossa näytetään Excelin käyttöä hypäten perinteiseen Windows-näkymään, mutta periaatteessa idea on hyvä: kosketusnäytöllisellä laitteella käytetään pääosin kosketusta varten optimoituja sovelluksia ja perinteisiä työpöytäsovelluksia voi käyttää silti halutessaan. Varsinkin ele sovelluksen vaihtoa varten on näppärä, pelkkä sipaisu näytön ulkopuolelta riittää!

Julkaisu tosin häämöttää vasta yli vuoden päässä, joten Microsoft on tulossa tablettimarkkinoille aika jälkijunassa. Applen iPadin lisäksi Android valtaa markkinoita jo tämän vuoden aikana aika tavalla ja vuoden päästä Googlen käyttöjärjestelmä on ehtinyt päivittyä moneen kertaan. Microsoftin ja Nokian yhteistyöstä voisi kuvitella syntyvän tablettilaitteita Nokian raudalla ja Microsoftin softalla. Aika näyttää onko markkinoilla vuoden päästä vielä tilaa.

Vastaa

Paljonko on 6 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
Voidaksesi kommentoida, sinun on ratkaistava tämä matemaattinen ongelma. (Estää spammirobottien toiminnan)
Piki Digital small logo Piki Digital 2003 - 2018